Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj slučajeva u susjedstvu

U BiH više od tisuću novozaraženih, svaki treći testirani pozitivan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina bilježi crne rekorde u broju zaraženih koronavirusom. Danas je zabilježeno 1169 novih slučajeva, a 14 osoba je preminulo.

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrirano je ukupno 1169 novozaraženih, što je za 170 više nego jučer, a preminulo je čak 14 osoba. Od posljednjeg izvještaja u cijeloj BiH obrađen je 2981 test, što je manje nego jučer kad je obrađeno 3038 uzoraka. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada su testirana ukupno 190.394 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 24.959 osoba, javlja Klix.ba.

U većem dijelu BiH od srijede su na snazi mjere obveznog nošenja zaštitne maske i na otvorenom prostoru. Ta odluka vrijedi za osobe koje se kreću područjem RS te u Sarajevskom kantonu, a za kršenje su propisane kazne u protuvrijednosti od 400 do 2000 kuna.

No kako dnevni broj novozaraženih neprestano raste, predstavnici zdravstvenih vlasti učestalo upozoravaju da će se morati posegnuti i za dodatnim ograničenjima kako bi se zaustavilo naglo širenje zaraze.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene