Koronavirus u BiH, ilustracija
Koronavirus u BiH, ilustracija Foto: Armin Durgut/Pixsell

Nova 233 slučaja i petero umrlih od koronavirusa potvrđena su u nedjelju u Bosni i Hrecegovini. Najviše novooboljelih je s područja Sarajeva.


U Bosni i Hercegovini su potvrđena nova 233 slučaja zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata preminulo je pet osoba, izvjestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Vezani članci Život tijekom pandemije koronavirusa, ilustracija Danska, Island i Nizozemska uvode nove restrikcije zbog širenja bolesti COVID-19 Dario Tuček i Sanja Vištica - 4 Koncertna industrija na koljenima: "Nismo očito svi dovoljno zreli da funkcioniramo u novo normalnim uvjetima"

U Federaciji BiH testirali su 754 uzorka pri čemu je zaraza potvrđena u 184 slučaja. U tom su entitetu prijavljena tri smrtna slučaja.

U Republici Srpskoj testiran je 281 uzorak, a 49 je bio pozitivan na koronavirus. U bolnicama su umrle su dvije osobe zaražene virusom SARS-CoV-2.

Pojedinačno je najviše zaraženih ponovo na području Sarajeva gdje je od subote 65 novih slučajeva.

U Srbiji devetero preminulih

Na koronavirus u Srbiji je pozitivno još 236 osoba, a devet je osoba preminulo, javlja Telegraf. Tijekom posljednja 24 sata testirana je 6251 osoba.

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja i instituta "Batut", na respiratoru je 106 pacijenata.