Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zdravstvo pred kolapsom

U BiH četvrti dan za redom raste broj novih slučajeva: Danas rekord od 716 novozaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina je u subotu dosegnula novi rekord po broju novozaraženih koronavirusom nakon što je potvrđeno 716 novih slučajeva u protekla 24 sata.

Već četvrti dan za redom u toj zemlji značajno se povećava broj novozaraženih kako je to slučaj i u drugim državama regije i na europskom kontinentu.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna''

Nakon testiranja nešto više od 2200 uzoraka, zaraza je potvrđena kod 485 osoba iz Federacije BiH te kod 226 iz Republike Srpske. Još pet zaraženih osoba je s područja distrikta Brčko.

U Sarajevu je od petka zaraza potvrđena kod čak 172 osobe što je također rekord za taj grad u jednom danu, a zaraza se nastavlja brzo širiti unatoč uvedenoj obvezi nošenja zaštitnih maski i na otvorenom prostoru.

Slično je stanje i u Banjoj Luci, drugom najvećem gradu u BiH gdje su za 24 sata otkrili 103 novozaražene osobe.

Pozitivno je jedino to što je prijavljen samo jedan smrtni slučaj povezan sa zarazom dok ih je sredinom tjedna bilo i 14 u 24 sata.

Vlasti u BiH za sada ne najavljuju nove mjere ograničenja no upozoravaju kako je i zdravstveni sustav pod ozbiljnim pritiskom i prijeti mu kolaps nastavi li se broj zaraženih ovako naglo povećavati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene