Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo pet osoba

U BiH 215 novih slučajeva zaraze koronavirusom: Vlasti potpisale ugovor o nabavi cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Federaciji BiH zaraza koronavirusom potvrđena je u 164 slučaja, a u Republici Srpskoj kod 51 osobe. Preminulo je pet osoba. Vlasti BiH nadaju se da će biti među prvima koji će dobiti cjepivo kada bude spremno za uporabu.

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 215 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a pet zaraženih osoba umrlo je u protekla 24 sata, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Situacija daleko od dobre Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom Slika nije dostupna Bila je svjesna i komunikativna Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice

U Federaciji BiH testirano je 1635 uzoraka, pri čemu je zaraza potvrđena u 164 slučaja. Svih pet preminulih osoba iz ovog je entiteta, od čega je troje iz Bihaća. Još devet smrtnih slučajeva koji su prijavljeni u utorak odnose se na prošli tjedan.

U Republici Srpskoj od ponedjeljka je testirano 466 uzoraka, a zaraza virusom SARS-CoV-2 potvrđena je kod 51 osobe.

Od izbijanja epidemije prouzročene koronavirusom u ožujku u BiH je zaraza utvrđena kod nešto više od 25.700 osoba, a njih nešto više od 18 tisuća tretiraju se kao oporavljeni.

Umrle su 784 osobe kod kojih je potvrđena zaraza.

BiH je od prošlog tjedna među državama svijeta koje su s Globalnim savezom za cjepiva (GAVI) potpisale ugovor o nabavi cjepiva protiv koronavirusa, a bosanskohercegovačke vlasti nadaju se kako će biti među prvima koje će dobiti cjepivo kada ono bude verificirano i spremno za široku uporabu.

Dnevni broj novozaraženih u BiH u protekla je dva mjeseca bio oko 300, uz manje oscilacije tijekom vikenda, kada se provodi i manji broj testiranja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene