Obavijesti Video Pretražite Navigacija
76 umrlih u BiH

U Banjoj Luci preminule još četiri osobe zaražene koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još četiri osobe umrle su u Bosni i Hercegovini između subote i nedjelje usljed zdravstvenih komplikacija prouzročenih koronavirusom pa je ukupni broj takvih smrtnih slučajeva povećan na 76.

Sva četiri smrtna slučaja ponovo su vezana za Banju Luku. Iz Kliničkog centra u tom gradu u priopćenju su potvrdili kako su umrla dva muškarca i dvije žene koji su se tamo liječili.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Najmlađi bolesnik među njima imao je 47 godina a najstarija žrtva je žena koja je preminula u 78. godini.

Svi preminuli živjeli su na širem području Banje Luke, grada u kojemu je svo vrijeme najveće žarište epidemije proizročene virusom SARS-CoV-2 i u kojemu je do sada registrirana četvrtina od ukupnog broja od nešto više od 1800 zaraženih u BiH.

Unatoč sve strožijim restrikcijama koje nameću vlasti u Republici Srpskoj uključujući i cjelodnevni policijski sat ovog vikenda broj zaraženih u tom entitetu raste znatno brže nego u Federaciji BiH gdje su te mjere puno blaže.

Zaraza koronavirosum potvrđena je i u prostorima Kliničkog centra u Banjoj Luci u kojemu su bili zbog toga prisiljeni premještati pacijente iz nekih odjela.

Među zaraženima je i 14 liječnika te najveće bolnice u RS u kojoj se tretiraju i najteži pacijenti zaraženi kornavirusom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene