Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BLOKIRAN RAČUN

Desničarka opet širila teorije zavjera po Twitteru: Nije prošlo bez posljedica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Twitter je "trajno suspendirao" račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Taylor Greene zbog kršenja pravila te društvene mreže o dezinformacijama vezanima za COVID-19.

Političarka krajnje desnice Marjorie Taylor Greene iz Georgie zagovarala je neutemeljene teorije zavjere koje dovode u pitanje sigurnost cjepiva protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze.

Greene, jedna od najglasnijih saveznika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, nedavno je došla na naslovnice zbog usporedbe ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Židova. Pritom odbija nositi masku u Zastupničkom domu, zbog čega je morala platiti nekoliko kazni.

Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je tvrtka već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom priopćenju te tvrtke, peta suspenzija je trajna.

U izjavi koju su citirali američki mediji Greene je Twitter proglasila "neprijateljem Amerike" i rekla da se ne može "nositi s istinom".

"Društvene mreže ne mogu spriječiti da se istina širi. Velike tehnološke tvrtke ne mogu zaustaviti istinu. Komunistički demokrati ne mogu zaustaviti istinu", stoji u dijelu izjave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podržavala nasilje nad demokratima Pucnjavu u školi proglasila lažnom uzbunom, a za požare okrivila svemirski laser: Zastupnički dom uklonio republikanku iz nekoliko odbora
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VJERUJE SE DA NIJE JEDINA Izraelci potvrdili: Imaju prvi zabilježeni slučaj "flurone", mlada trudnica istovremeno je zaražena gripom i koronom

Njezin profil (@mtgreenee) je, prema posljednjim podacima, imao nešto manje od pola milijuna sljedbenika. I dalje ima pristup svojem službenom računu (@RepMTG) na Twitteru s gotovo 400.000 pratitelja.

Demokratska većina u Zastupničkom domu smijenila je Greene sa svih mjesta u odborima u veljači zbog nekoliko zapaljivih izjava, uključujući potporu političkom nasilju. Rijedak potez značajno je smanjio njezin zakonodavni utjecaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene