Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Osjećam olakšanje''

Trumpov savjetnik za koronavirus podnio ostavku. Stručnjaci: "Ostavka je zakašnjela"

Izbori u SAD-u: Trump ne odustaje - 2
Izbori u SAD-u: Trump ne odustaje - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Scott Atlas podnio je ostavku na mjesto posebnog savjetnika za koronavirus aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon četiri kontroverzna mjeseca tijekom kojih se više puta verbalno sukobio s ostalim članovima radne skupine.

Nezadovoljstvo birača Trumpovim odgovorom na globalnu pandemiju, koja je ubila stotine tisuća ljudi, pomoglo je njegovu izazivaču Joeu Bidenu da ga pobijedi na izborima 3. studenog.

"Podnosim ostavku na mjesto posebnog savjetnika predsjednika Sjedinjenih Država", naveo je Atlas u pismu Trumpu koje je objavio na Twitteru. Zdravstveni stručnjaci, uključujući vodećeg stručnjaka za zarazne bolesti Anthonyja Faucija, oštro su kritizirali specijalista neuroradiologije Scotta Atlasa za davanje Trumpu obmanjujućih ili netočnih informacija o pandemiji koronavirusa.

"Ostavka liječnika Scotta Atlasa zakašnjela je i naglašava trijumf znanosti i istine nad neistinama i dezinformacijama", priopćili su njegovi kolege sa Sveučilišta Stanford.

Pročitajte i ovo Cjepivo, ilustracija Anthony Fauci Prvi američki epidemiolog savjetuje: "Cijepiti se trebaju i oni koji su preboljeli koronu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije im lako Amerikanci pucaju od stresa, u izbornoj noći trošili su nevjerojatne količine alkohola, hrane i droge

Atlas je više puta umanjivao važnost nošenja maski, a prošli mjesec rekao je da su zatvaranja bila "ogroman neuspjeh" u suzbijanju širenja koronavirusa. Celine Grounder, članica Bidenova savjetodavna tima za krizu, pozdravila je njegovu ostavku s olakšanjem.

"Osjećam olakšanje jer će u budućnosti ljudi koji su kvalificirani, stručnjaci za zarazne bolesti i epidemiolozi poput mene predvoditi napore (u borbi protiv bolesti COVID-19)", rekla je Grounder za CNBC.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene