Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijetnja svima, ne samo austriji

Tirol postao žarište južnoafričke varijante virusa: Stiže dodatnih 100.000 doza cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija će primiti dodatnih 100.000 doza Pfizerova cjepiva protiv COVID-19 kojim će cijepiti odrasle u alpskoj regiji Tirolu, jednoj od najvećih žarišta južnoafričke varijante koronavirusa u Europi, priopćila je u srijedu vlada.

Prošli mjesec vlada je uvela negativni test na koronavirus kao obvezujući za izlazak iz Tirola. Studije pokazuju da bi postojeća cjepiva mogla imati manju učinkovitost protiv te varijante.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Slika nije dostupna Uzbuna u Austriji Opet u istim problemima? Društvenim mrežama šire se fotografije koronazabava, ali i upute kako izbjeći zabrane

"Naš je cilj da tu varijantu suzbijemo najbolje što možemo. Ta varijanta predstavlja prijetnju svima nama, ne samo u Tirolu već cijeloj Austriji", rekao je kancelar Sebastian Kurz.

Broj aktivnih slučajeva u Tirolu je s 200 pao na manje od 100.

Kurz je dodao da će se provesti istraživanje kako bi se utvrdilo je li Pfizer/BioNTechovo cjepivo učinkovito protiv južnoafričke varijante u onoj mjeri koju vlada očekuje.

Austrija je dio programa nabave cjepiva EU-a, a Europska komisija odobrila je isporuku dodatnih doza za sve odrasle u tirolskom okrugu Schwazu, najteže pogođenim južnoafričkom varijantom.

Skijalište Ischgl ostaje zatvoreno

Austrijsko skijalište Ischgl odlučilo je da neće raditi ove zime, objavila je agencija dpa.

"Završili smo s ovom zimom", rekao je u srijedu turistički direktor Andreas Steibl, prenosi dpa.

Silvrettaseilbahn, tvrtka koja upravlja skijalištem, izjavila je da je ta odluka donesena zbog visoke stope zaraze koronavirusom, ograničenja putovanja i slabim izgledima za ublažavanje restrikcija u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Iako je bilo dano dopuštenje za njegovo otvaranje, Ischgl je ove sezone ostao zatvoren.

Skijaški centar Ischgl u Tirolu bio je jedno od žarišta koronavirusa prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene