U prosvjedu protiv epidemioloških mjera u Bruxellesu sudjelovalo je oko 35 tisuća ljudi, a došlo je i do fizičkih sukoba s policijom.

Galerija Prosvjed u Bruxellesu - 4 Prosvjed u Bruxellesu - 3 Prosvjed u Bruxellesu - 2 +0 Prosvjed u Bruxellesu - 1

Sukobi su izbili u nedjelju na prosvjedima protiv novih COVID mjera u Bruxellesu, gdje su se po procjeni policije okupili desetci tisuća ljudi.

Prosvjedna povorka je krenula mirno, ali je policija zatim upotrijebila vodene topove i suzavac protiv skupine koja ih je gađala svakojakim predmetima, izvijestio je fotograf AFP-a.

Tijekom sukoba neki su prosvjednici bili maskirani i nosili su flamanske zastave.

Izravan sukob s interventnim snagama dogodio se blizu četvrti u kojoj su europske ustanove i vlada u Bruxellesu.

Božićni ukrasi u Salzburgu uoči lockdowna Lockdown za devet milijuna ljudi: Austrija se sutra zatvara, zemlje posežu za sve strožim mjerama

Prosvjedi protiv Covid mjera u Europi - 6 Prosvjedi diljem Europe: Policija pucala u zrak, ozlijeđeno najmanje sedam osoba

Oko 35 tisuća ljudi, po procjeni policije, sudjelovalo je u prosvjednoj povorci protiv novih COVID mjera koje je vlada obznanila u srijedu.

Sudionici prosvjeda održanog pod geslom "Zajedno za slobodu", uglavnom su kritizirali odluku vlasti o zabrani ulaska necijepljenih u mjesta kao što su restorani i barovi.

Belgija, koja je u srijedu uvela opću obvezu nošenja maske, želi uvesti i obvezan rad od kuće za zanimanja koja to omogućuju kako bi se suzbilo naglo širenje epidemije u zemlji.

Ta zemlja gdje je ovog tjedna u prosjeku prijavljeno gotovo 10.300 novozaraženih na dan, ima dinamiku širenja virusa kakva nije zabilježena godinu dana.

Zemlja ima stopu hospitalizacije kakva je zadnji puta bila u svibnju, što znači da je u bolnicama više od dvije tisuće pacijenata, među kojima više od 25 posto na intenzivnom liječenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju