Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRUS UŠAO U DOMOVE

Strože mjere zaštite u domovima za starije: Kontrola temperature, sedmodnevne smjene, obavezno testiranje...

Nakon što je koronavirus ušao u domove za starije, Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je nove, strože upute, koje vrijede i za javne i za privatne domove.

Među današnjim preminulima od koronavirusa je i troje korisnika domova za starije i nemoćne. Zbog prodora virusa među ovu najosjetljiviju populaciju, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove, strože upute, koje vrijede podjednako za javne i privatne domove za starije i nemoćne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na tisuće umrlih Veliki propusti u švedskim staračkim domovima: Korisnike nisu smještali u bolnice, liječnički pregled dobio tek jedan od deset zaraženih... Slika nije dostupna Ograničavaju okupljanja Čak i Švedska uvodi sve više ograničenja: "Mali odušak koji smo imali u ljeto i jesen je gotov"

Uz prozračivanje prostorija, dezinfekciju svih površina i čestu kontrolu tjelesne temperature, zaposlenici domova će raditi strogo podijeljeni u sedmodnevne smjene, na posao će stizati organiziranim prijevozom, uz obavezno testiranje na početku i po završetku svakog radnog tjedna.

"Osnovni je cilj i svrha da oni koji se vraćaju i koji su dakako testirani i zdravi, da mogu počet raditi ili zamijeniti ove ljude koji su do njih bili kao djelatnici u tim domovima", rekla je Helena Bandalović, povjerenica u Domu za starije i nemoćne u Splitu.

"Mišljenja sam da će provođenje predloženih mjera uroditi plodom i da ćemo se uspjeti izboriti s Covidom 19", kazala je Ružica Matas, voditeljica privatnog doma u Seget Vranjici.

Više o tome koje su sve mjere postrožene možete pročitati OVDJE.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene