Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gotovo pola milijarde eura

Koronavirus ubija i gospodarstvo: Hrvatska je veliki uvoznik talijanskih proizvoda, pogledajte kojih

Situacija s koronavirusom održava se i na gospodarstvo, a Hrvatska iz Italije uvozi brojne proizvode.

Kada je riječ o uvozu proizvoda iz Italije u Hrvatsku, od prehrambenih proizvoda najviše uvozimo pripravke za životinjsku prehranu, prženu kavu, uljane pogače i ostali krute ostatke dobivene od soje te sušeno ili dimljeno meso domaće svinje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele ubrzati tempo Punktovi i u crkvama: Do kraja rujna Italija planira cijepiti 80 posto stanovništva Slika nije dostupna Prvi takav slučaj Preminuo pacijent koji je 250 dana bio pozitivan na koronavirus: "To samo pokazuje snagu virusa"

Podaci Hrvatske gospodarske komore, koji obuhvaćaju razdoblje od siječnja do studenog prošle godine, govore da su najznačajniji uvozni proizvod iz Italije plinska ulja. Prošle godine uvezli smo ih u vrijednosti od nešto više od 469 milijuna eura.

Nakon toga proizvod koji najviše uvozimo su čarape s gaćicama od sintetičkih vlakana. Njihova uvozna vrijednost bila je 52,7 milijuna eura. Slijede šipke od željeza kojih smo uvezli u vrijednosti od 39,3 milijuna eura.

Dosta se uvoze i keramičke pločice, čija je ukupna vrijednost prošle godine bila 36,6 milijuna eura.

Osim toga, iz Italije uvozimo i velik broj pripravaka za životinjsku prehranu, čija je uvozna vrijednost prošle godine bila 21,7 milijuna eura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene