Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz domova za starije

Splitski stožer: Preminule dvije žene - u trenutku smrti nisu imale koronavirus, ali su prije bile pozitivne

KBC Split, ilustracija
KBC Split, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Iz splitskog stožera javili su kako su u utorak prijepodne preminule dvije ženske osobe u dobi od 79 godina. Obje su u bolnicu stigle pozitivne na koronavirus, ali su imale i dva negativna nalaza. U trenutku smrti nisu bile pozitivne.

"Prema izvješću KBC-a Split, tijekom prijepodneva 9. lipnja 2020. preminule su dvije ženske osobe, obje u dobi od 79 godina. Od spomenutih osoba jedna je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj, a druga korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj", javili su iz splitskog stožera. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć u koronakrizi Poduzetnike u gradskom prostoru oslobodili plaćanja zakupnine, Opara predlaže da ne plaćaju ni komunalnu naknadu Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek

Objašnjavaju da se obje žene u bolnicu zaprimljene kao pozitivne na koronavirus te su se nalazile na respiratoru. 

"Tijekom liječenja testirane su više puta na COVID infekciju te su nakon dva uzastopna negativna testa bile negativne na COVID infekciju. Napominjemo da u trenutku smrti osobe nisu bile pozitivne na COVID infekciju, dok su bolovale od nekoliko teških kroničnih bolesti", navode u priopćenju. 

Kažu i kako su u posljednja 24 sata testirane 33 osobe s područja županije. Nema pozitivnih nalaza. 

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada se od koronavirusa oporavilo 511 osoba.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene