KBC Split
KBC Split Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Iz splitskog stožera javili su kako su u utorak prijepodne preminule dvije ženske osobe u dobi od 79 godina. Obje su u bolnicu stigle pozitivne na koronavirus, ali su imale i dva negativna nalaza. U trenutku smrti nisu bile pozitivne.


"Prema izvješću KBC-a Split, tijekom prijepodneva 9. lipnja 2020. preminule su dvije ženske osobe, obje u dobi od 79 godina. Od spomenutih osoba jedna je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj, a druga korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj", javili su iz splitskog stožera. 

Vezani članci Policajac, ilustracija Ljudi su se malo opustili: Kod Dubrovnika ih šest iz samoizolacije htjelo preko granice, u Opatiji danima išli na gradilište, u Rijeci ih troje došlo u policiju po dokumente Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 U Hrvatskoj zabilježena 643 nova slučaja zaraze. Preminule 32 osobe. Riječka bolnica objavila dobru vijest

Objašnjavaju da se obje žene u bolnicu zaprimljene kao pozitivne na koronavirus te su se nalazile na respiratoru. 

"Tijekom liječenja testirane su više puta na COVID infekciju te su nakon dva uzastopna negativna testa bile negativne na COVID infekciju. Napominjemo da u trenutku smrti osobe nisu bile pozitivne na COVID infekciju, dok su bolovale od nekoliko teških kroničnih bolesti", navode u priopćenju. 

Kažu i kako su u posljednja 24 sata testirane 33 osobe s područja županije. Nema pozitivnih nalaza. 

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada se od koronavirusa oporavilo 511 osoba.