Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zahvaćeno 209 država

Ovo su zemlje u kojima nema prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom, ali stručnjacima su neke od njih prilično sumnjive

Zemlje u kojima nema koronavirusa - 2
Zemlje u kojima nema koronavirusa - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zemlje u kojima nema koronavirusa - 2 Zemlje u kojima nema koronavirusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zemlje u kojima nema koronavirusa - 5 Zemlje u kojima nema koronavirusa - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zemlje u kojima nema koronavirusa - 4 Zemlje u kojima nema koronavirusa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zemlje u kojima nema koronavirusa - 3 Zemlje u kojima nema koronavirusa - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zemlje u kojima nema koronavirusa - 1 Galerija 1/5 >>
Pandemija koronavirusa dosad je zahvatila 209 zemalja i teritorija. Slučajeve zaraze nije prijavilo samo 18 država. Evo kamo trebate otputovati kako biste bili sigurni. No jedini je problem što ne smijete putovati i tamo vas ne bi ni pustili.

Najizoliranija zemlja svijeta Sjeverna Koreja izolirana je i od pandemije koronavirusa. Pjongjang dosad nije prijavio ni jedan slučaj zaraze. Već krajem siječnja uveden je niz ograničenja, uključujući i zatvaranje granice za ionako malobrojne strane turiste.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Stručnjaci ipak sumnjaju da je koronavirus zaobišao Sjevernu Koreju. Nepostojanje prijavljenih slučajeva pripisuju slabom zdravstvenom sustavu, nedostatku kapaciteta za testiranja i državnoj tajnovitosti.

Koronavirusa navodno nema ni u Turkemenistanu. Državna tajnovitost na razini je sjevernokorejske, baš kao i slab zdravstveni sustav i loši kapaciteti za testiranja. No udaljenost od Kine i izoliranost možda su zasad zaštitili Turkmenistan od pandemije. Granice su zatvorene za strane državljane.

Isto je napravio i Tadžikistan. Obustavljeno je i izdavanje radnih dozvola strancima. Čak je počela nogometna sezona, ali iza zatvorenih vrata. "Srećom, nema slučajeva koronavirusa u Tadžikistanu, ali naš je glavni zadatak zaustaviti širenje koronavirusa i zaštititi zdravlje ljudi", kazao je Saivali Shokurbonov, direktor tadžikistanske nogometne lige.

U Jemenu primirje

Prijavljenih slučajeva zaraze nema ni u Jemenu, koji je opustošen ratnim sukobom, a stanovništvo se bori i s glađu. Pandemija je ipak donijela primirje.

"Ovo primirje koje su proglasili može se smatrati koronaprimirjem, a ne pravim primirjem. Ne smatramo ga pravim jer dva tjedna nisu dovoljno. Nadamo se potpunom okončanju rata. Ova parcijalana primirja od jedan ili dva tjedna besmislena su i neuvjerljiva", smatra Abdulrahman al-Qady iz Jemena.

Ratni sukobi i glad veći su problem od koronavirusa i stanovnicima Južnog Sudana.

Osam zemalja iz Azije i Afrike bez prijavljenih slučajeva

Ukupno osam azijskih i afričkih zemalja nije prijavilo postojanje zaraze. Osim već nabrojenih, to su još mala država okružena Južnom Afrikom, Lesoto i otočne zemlje Komori te Sveti Toma i Princip.

Koronavirus dosad navodno nije stigao ni u 10 tihooceanskih državica: Kiribati, Maršalovi otoci, Mikronezija, Nauru, Palau, Samoa, Solomonski otoci, Tonga, Tuvalu i Vanuatu.

Njih je od pandemije zaštitila udaljenost, ali tamošnje su vlasti izvukle i pouke iz prošlogodišnje smrtonosne epidemije ospica na Samoi.

Većina tih tihooceanskih otočnih zemalja zato ništa ne prepušta slučaju. Proglasile su izvanredno stanje i uvele ograničenja za ulazak stranaca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene