Od idućeg tjedna u Sloveniji neće raditi ni dječji vrtići, niti trgovine koje ne prodaju prehrambene proizvode.


Slovenski premijer Janez Janša nakon današnjeg rekordnog broja novih slučajeva zaraze koronavirusom obratio se naciji i najavio dvotjedni lockdown.

Vezani članci Josip Aladrović Ministar za Dnevnik Nove TV nakon sastanka s ugostiteljima: "Nismo očekivali ovakav rasplet, ali ne bojimo se prosvjeda'' Sjednica Vlade - 5 Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja"

Rekao je da se zatvaraju dječji vrtići, hoteli, trgovine koje ne prodaju osnovne potrepštine. Zatvaraju se i studentski domovi, uz neke izuzetke, a javni prijevoz funkcionirat će s trećinom kapaciteta.

"Sjetimo se samo režima kakav je bio proljetos. Ograničenja koja uvodimo bit će slična tome", kazao je Janša i pozvao tvrtke da za što je više djelatnika moguće, omoguće rad od kuće.

Na tjedan dana zatvorit će se i kozmetički i frizerski saloni. Ove mjere trebale bi stupiti na snagu sljedeći tjedan, javlja 24ur.

Slovenija je danas imala čak 1663 nova slučaja. 

Podsjetimo, u utorak navečer u Sloveniji je na snagu stupio i policijski sat koji kretanje vani bez opravdanog razloga zabranjuje od 21 sat do 6 sati ujutro.