Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjio se broj

Ide na bolje u Sloveniji: U zadnja 24 sata imaju samo jednu novooboljelu osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je ovog tjedna zbog povećanog broja zaraza od kojih je dobar dio bio importiran uvela ograničenja za putovanja iz Srbije, BiH i Kosova.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 758 obavljenih testiranja potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a nije bilo novih smrtnih slučajeva, objavila je u nedjelju slovenska vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije Slika nije dostupna Neke mjere još na snazi Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

Novi slučaj zaraze zabilježen je u Velenju, prema podacima portala ministarstva zdravstva.

Slovenija je ovog tjedna zbog povećanog broja zaraza od kojih je dobar dio bio importiran uvela ograničenja za putovanja iz Srbije, BiH i Kosova, a broj novotkrivenih slučajeva varirao je iz dana u dan.

U ponedjeljak je testiranjem otkriveno troje zaraženih, u utorak četiri, u srijedu kad je zabilježen najveći broj slučajeva bilo ih je osam, u četvrtak dvoje zaraženih, a u petak šest slučajeva.

Ukupni broj potvrđenih zaraza u Sloveniji od početka epidemije sada je 1520 nakon obavljenih 92.008 testova. Trenutno je 35 aktivnih slučajeva infekcije. Zbog covida-19 hospitalizirano je 6 pacijenata, među njima jedan koji treba intenzivnu njegu.

Epidemija koronavirusa, njezin utjecaj na gospodarsku i drugu suradnju, ali i režim na granici i eventualne restrikcije bit će jedna od tema susreta slovenskog ministra vanjskih poslova Anže Logara i njegova austrijskog kolege Alexandera Schallenberga u Ljubljani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene