Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ponedjeljak nastava online

Pripreme za nastavu putem interneta u Istri ne teku glatko: ''Mreža puca u cijeloj Hrvatskoj. Nadamo se najboljem''

Istarske škole, njih 122, pripremaju se za održavanje nastave od kuće. Od ponedjeljka će tako više od 21.300 učenika osnovnih i srednjih škola nastavu pratiti putem interneta te javnog servisa.

Za više od 21.300 učenika s područja Istarske županije od ponedjeljka će se nastava održavati od kuće. Za praćenje nastave putem interneta i javnog servisa pripremaju se 122 škole.

Pročitajte i ovo Učionica, ilustracija KRAJNJA MJERA Sve je više škola online, hoće li zbog korone to učiniti sve? Doznajemo koliko je učenika, a koliko nastavnika zaraženo Bernard Kaić objasnio bernard kaić Građani zbunjeni: Otkrivamo zašto zbog zaraženog učenika nekad u samoizolaciju idu sva djeca iz razreda, a nekad nitko

Učitelji informatike provjeravaju školske tablete, ali i kreiraju virtualne zbornice i učionice kako bi u ponedjeljak sve bilo spremno za novi oblik nastave. No, nije sva priprema išla bez problema.

''Mreža puca, mislim da u cijeloj Istarskoj županiji, ali i ostatku Hrvatske jer je Carnet jedna velika mreža i sad svi moramo ići na te platforme koje su preporučene. Mislim da će to pucati s vremenom. Nadamo se najboljem'', kaže učiteljica informatike Matea Činko.

Jadranka Bartolić Muzić, ravnateljica Osnovne škole Vazmoslav Gržalja u Buzetu, kaže da će svi učenici dobiti i potrebnu opremu za održavanju nastave. ''Djeca koja nemaju tablete dobit će ih od nižih razreda, tako da će na taj način će svi biti pokriveni'', rekla je Bartolić Muzić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene