Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema potvrđenih slučajeva

Sjeverna Koreja ima problema s kontrolom ulaska koronavirusa, Kim Jong Un naredio poduzimanje mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politbiro Radničke stranke sastao se u proširenom sastavu. Na sastanku su analizirani "neki problemi u državnom kriznom režimu sprječavanja pandemije kontrolom ulaznih puteva zloćudnog virusa".

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un zatražio je da se poduzmu mjere kako bi se zaustavio koronavirus te spriječile žrtve i štete na usjevima koje bi mogao prouzročiti tajfun Bavi, objavila je u utorak državna novinska agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jesu li ga testirali? Južna Koreja tvrdi da nema dokaza da je osoba zaraženom koronavirusom ušla u najzatvoreniju zemlju na svijetu Slika nije dostupna zaražena samo jedna osoba I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje

Politbiro Radničke stranke sastao se u proširenom sastavu u vrijeme pandemije koja pojačava pritisak na sjevernokorejsko gospodarstvo, teško pogođeno nedavnim zatvaranjem granica i poplavama.

Na sastanku su analizirani "neki problemi u državnom kriznom režimu sprječavanja pandemije kontrolom ulaznih puteva zloćudnog virusa", objavila je u priopćenju državna agencija.

Sjeverna Koreja nije izvijestila ni o jednom potvrđenom slučaju zaraze novim koronavirusom, ali Kim je u srpnju kazao da "bi se moglo reći da je (virus) ušao" u zemlju i uveo je stroga ograničenja u gradu Kaesongu nakon što je jedan muškarac pokazao simptome COVID-19.

Muškarac je testiran, a rezultati testa nisu nedvosmisleno potvrdili prisutnost koronavirusa, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Nakon tri tjedna ograničenja su ukinuta.

Na sastanku politbiroa razgovaralo se i o hitnim mjerama koje bi trebale spriječiti da tajfun Bavi prouzroči ljudske žrtve i štetu na usjevima. Bavi bi trebao stići u Sjevernu Koreju sljedećih dana, a zbog jakih kiša i poplava strahuje se za opskrbu hranom.

Radnička stranka najavila je za sljedeću godinu kongres na kojem bi trebala biti donesena odluka o novoj "petoljetki" budući da se kasni s ostvarenjem zacrtanog cilja o poboljšanju stanja u gospodarstvu i podizanju životnog standarda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene