Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gošća Dnevnika Nove TV

Već pet dana bez novozaraženih: Šefica pulske bolnice otkrila što stoji iza dobrih rezultata u Istri

Istra broji peti dan bez novozaraženih, a iznad hrvatskog prosjeka su i po broju izliječenih pacijenata. Situaciju u Istarskoj županiji u Dnevniku Nove TV komentirala je ravnateljica pulske opće bolnice Irenom Hrstić.

„Nakon 35 dana od prvozaraženog imamo 32 izliječena, što je trećina zaraženih u Istri. Jedan od najbitnijih koraka je to što su građani slušali preporuke i pacijenti su bili pod kontrolom. Imali smo veliki postotak pacijenata s blagom kliničkom slikom“, objašnjava Hrstić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobra epidemiološka situacija Istarski stožer odlučio: Od 22. veljače i srednjoškolci na nastavi u razredima Učenici, ilustracija - 2 Popuštanje mjera Od idućeg tjedna učenici svih razreda vraćaju se u škole? Dvije županije ostaju na oprezu: "Situacija u okruženju veoma je zabrinjavajuća"

Ravnateljica pulske bolnice ističe kako u Istri nije bilo proboja koronavirusa u zdravstveni sustav, a dvoje zdravstvenih djelatnika koji su bili u samoizolaciji su negativni.

U Istarskoj županiji nisu zabilježeni ni slučajevi zaraze u domovima za starije.

„Prošle godine naši timovi su u domovima obavljali edukacije kako se zaštititi od MRSA infekcija pa je očito i to malo doprinijelo“, kaže ravnateljica.

Na pitanje hoće li prekovremeni sati medicinskom osoblju biti plaćeni ili pretvoreni u slobodne dane, ravnateljica bolnice odgovara kako se s prekovremenima postupa onako kako to radnik želi.

Nitko nije izrazio želju za slobodnim danima, prekovremeni će biti plaćeni“, kaže.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene