Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oborili prošlogodišnji rekord

Imaju najveću incidenciju od početka pandemije, vlasti zbog izbora oklijevaju s uvođenjem radikalnih mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je objavila rekordno visok broj sedmodnevne incidencije od 201.1 potvrđen slučaj koronavirusa na 100.000 stanovnika, priopćio je Institut Robert Koch (RKI) u ponedjeljak ujutro.

To je najviša brojka za sedmodnevnu incidenciju od početka pandemije COVID-a

Brojka u ponedjeljak je povećanje sa 154.5 u četvrtak i 130.2 tjedan prije.

Prijašnji rekordni broj sedmodnevne incidencije od 197.6 objavljen je 22. prosinca 2020. na vrhuncu drugog vala pandemije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 20 mjeseci ograničenja SAD konačno otvara granice: "Bilo je jako teško, samo želim vidjeti sina"

Stručnjaci kažu kako treba uzeti u obzir da je za razliku od godinu prije mnogo ljudi u Njemačkoj sada cijepljeno i rekli su da je incidencija pogotovo visoka među vrlo starim ljudima koji su u visokom riziku od COVID-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PADAJU REKORDI U svijetu 250 milijuna slučajeva koronavirusa: Pandemija popušta osim na istoku Europe

Zato stručnjaci vjeruju da bi zdravstveni sustav u zemlji trebao biti u stanju podnijeti veći broj zaraženih nego prije početka cijepljenja, jer cjepivo nudi vrlo dobru zaštitu od teške bolesti.

Privremena vlada kancelarke Angele Merkel suočava se s dilemom.

Ministri tehničke vlade oklijevaju donijeti radikalne mjere dok su u tijeku koalicijski pregovori o formiranju nove vlade nakon rujanskih izbora. Pregovori su pokazali malo znakova da su blizu zaključka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene