Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Na COVID odjelu u Rijeci

Istražni zatvor za dvojac koji je prerezao žice kompresora za zrak. Ravnatelj bolnice: "Žao mi je, ali i drago jer je ovo pokazalo da smo sigurni"

Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 4
Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 3 Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 4 Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 4 Foto: DNEVNIK.hr Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 2 Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Preprezan dovod zraka KBC-a Rijeka - 1 Galerija 1/4 >>
Dvojici osumnjičenika koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak prerezali više vodova kompresora za zrak u sklopu COVID odjela riječkog KBC-a određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. Rezanjem kablova u KBC-u dvojac je izazvao opasnost za život dvadeset pacijenata te doveo u opasnost imovinu riječke bolnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Preminulo 17 osoba: Stožer objavio broj novozaraženih u proteklih tjedan dana Ilustracija Zaraza u Hrvatskoj Preminule 33 osobe: Stožer objavio broj novozaraženih u posljednjih tjedan dana

„Moram reći da mi je osobno vrlo žao zbog tog incidenta, ali s druge strane mi je drago što je ovakva u potpunosti neočekivana situacija pokazala da smo sigurni, odnosno da su pacijenti sigurni jer imamo četverostruku zaštitu za bilo kakav ispad terapije kisikom“, kaže Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka

Marijan Čančarević, načelnik Prve policijske postaje u Rijeci kaže da se pretpostavlja kako se radilo o „nepromišljenom postupku u svezi sekundarne sirovine bez razmišljanja o posljedici koja se može dogoditi“.

Prerezani i ukradeni kabel za napajanje kompresora zraka bio je s vanjske strane zgrade jer kompresor mora biti vani, zaštićen u metalnom kavezu. Ružić je istaknuo da će se pojačati mjere opreza uz dodatnu tehnologiju i kamere. U planu je pojačanje kapaciteta ugradnjom još jednog kompresora, rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene