Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Peti po broju preminulih

Više od 30.000 novooboljelih: Obaraju rekorde u novim slučajevima, no broj preminulih - ne raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksiko je u subotu postigao rekord u broju potvrđenih dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom jer je, prema službenim podacima, zabilježeno više od 30.000 novoboljelih.

Ministarstvo zdravstva u subotu je izvijestilo da je 30.671 novooboljela osoba zaražena koronavirusom nakon što je svaki od prethodna tri dana zabilježilo više od 20.000 novih slučajeva zaraze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Međutim, broj umrlih od koronavirusa nije pokazao sličan porast u posljednjih nekoliko dana. U subotu su od koronavirusa umrle 202 osobe.

U Meksiku je od početka pandemije koronavirusom zaraženo 4.113.789 osoba a njih 300.303 je umrlo. To je po broju umrlih peti najveći broj u svijetu.

Meksičke zdravstvene vlasti rekle su da su i potvrđeni slučajevi zaraze i ukupan broj umrlih vjerojatno značajno manji zbog nedostatka rasprostranjenog testiranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene