Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rutinski testiran

Ravnatelj KBC-a Sestara milosrdnica Mario Zovak pozitivan na koronavirus: "Nemam simptome, ali sam zaražen..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestara milosrdnica, pozitivan je na koronavirus i trenutačno je u izolaciji.

Ravnatelj KBC-a Sestara milosrdnica Mario Zovak testirao se na koronavirus u četvrtak i rutinski nalaz stigao je pozitivan. Trenutačno se nalazi u izolaciji, no poručuje da će bolnica i dalje normalno funkcionirati.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Zovak se dosad više puta rutinski testirao na koronavirus, a posljednji negativan test bio je protekle nedjelje.

"Gledajte u čemu je poanta, mi ne možemo raditi od doma. Ja sam uvijek u bolnici, nisam ravnatelj koji sjedi u uredu. Imamo pacijente, operiramo i trčimo na sto strana, pogotovo sad kad se dosta pacijenata iz drugih ustanova koncentriralo kod nas. Dakle, radimo na štopericu", pojašnjava Zovak.

"Dogovorio sam se s epidemiolozima da se testiram svaka tri dana. Rizik uvijek postoji, ali tako je kako je", dodaje Zovak.

Rekao nam je da je proteklog petka imao jedan negativan test, u nedjelju drugi, da bi jučer test bio pozitivan. Rezultat testiranja primio je telefonskim putem, kaže.

"Nemam simptome, ali sam zaražen", ističe Zovak.

Ravnatelj Zovak tako spada u skupinu zaraženih ljudi s asimptomatskom slikom, odnosno koji ne pokazuju simptome, ali su zaraženi koronavirusom i mogu prenositi zarazu dalje.

"Da se nisam testirao, ne bi se ni znalo", rekao je Zovak.

"Sad sam izoliran, funkcioniram online. KBC funkcionira, kao i sve službe, bez problema. Taj incident, recimo to tako, prijavljen je epidemiolozima, koji su napravili sve što treba", kaže Zovak.

Svi su Zovakovi kontakti isto tako testirani.

Među kontaktima su i tri pacijenta s malignim bolestima koje je ravnatelj Zovak operirao od nedjelje do četvrtka, rekao je Zovak u telefonskom razgovoru za N1.

"S obzirom na to da nosimo maksimalnu zaštitu, šanse za zarazu su jako male", naglasio je Zovak.

"Siguran sam da tu neće biti nikakvih problema, a bolnica će i dalje nastaviti raditi. Što se mene tiče, odradit ću što moram prema epidemiološkim pravilima i nadam se da sam za nekoliko tjedana ili već za dva tjedna, ako me profesorica Markotić pusti, u punom pogonu, ovaj put i s nešto antitijela", rekao nam je na kraju Zovak.

Zovak je peti liječnik iz KBC-a Sestara milosrdnica koji je zaražen koronavirusom, a otprilike 190 djelatnika bolnice nalazi se u samoizolaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene