Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Radit ćemo pojačano''

Ravnatelj KBC-a Rijeka otkrio koliko biste mogli čekati na pregled u toj bolnici nakon potpune aktivacije zdravstva

Zbog koronavirusa otkazani su brojni termini za preglede u bolnicama. Pacijenti se pitaju - kada će doći na red. Ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac rekao je da očekuje da će pacijenti u njegovoj bolnici na red za pregled doći između 30 i 60 dana.

Brojni termini za preglede u bolnicama diljem Hrvatske nisu se mogli održati zbog koronavirusa. Pacijenti se pitaju kada mogu očekivati pregled. Novi terminI se, kažu iz bolnica, pomiču po redu.

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić i Martina Bolšec Oblak - 3 PRIJETI LI SLOM SUSTAVA? Predsjednik liječničke komore upozorava: "U samo desetak dana udvostručen je broj pacijenata koji trebaju bolničku njegu. Resursi nisu neograničeni" Magnetska rezonanca, ilustracija - 2 TKO ĆE TO DOŽIVJETI? Korona demantirala one koji su mislili da ne može biti gore: Na ovaj se pregled u Zagrebu čeka čak dvije godine, a ni za ostale situacija nije puno bolja

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac za Dnevnik Nove TV je kazao da bi pacijent koji je, primjerice, na pregled bio naručen 30. ožujka, u Rijeci novi termin mogao dobiti u svibnju.

''Mi smo analizirali naše liste čekanje i one su uglavnom između 30 i 60 dana, a samo izuzetno za neke preglede 90 do 100 dana, primjerice za magnetsku rezonanciju, neke tipove ultrazvuka, pedijatrijsku kardiologiju'', rekao je Štimac.

Na pitanje bi li se liste čekanja mogle produljiti, Štimac kaže da bi se to moglo dogoditi s upisom novih pacijenata. ''Mi ćemo pojačano raditi u tom smisli da ćemo ambulante pogone i dijagnostiku proširiti u terminima od 8 do 20 sati. Također, za one pretrage za koje su liste čekanja dulje planiramo raditi i subotom'', objasnio je Davor Štimac.

Istaknuo je da se svi pacijenti najprije jave liječnicima opće medicine koji će procijeniti je li potrebno slati ih na pretrage u bolnicu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene