Zbog koronavirusa otkazani su brojni termini za preglede u bolnicama. Pacijenti se pitaju - kada će doći na red. Ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac rekao je da očekuje da će pacijenti u njegovoj bolnici na red za pregled doći između 30 i 60 dana.


Brojni termini za preglede u bolnicama diljem Hrvatske nisu se mogli održati zbog koronavirusa. Pacijenti se pitaju kada mogu očekivati pregled. Novi terminI se, kažu iz bolnica, pomiču po redu.

Vezani članci Nastavlja se prosvjed ispred škole u Krapinskim Toplicama Kraj drame u Krapinskim Toplicama: Dječak na nastavi. Odvjetnik tvrdi da je dogovoren poseban tretman, ravnatelj otkrio što to točno znači Transparenti na Festivalu slobode u Zagrebu - 14 FOTOGALERIJA Pogledajte poruke s Festivala slobode u Zagrebu: ''Cijepi si mamu'', ''Nabavite miševe za vaše eksperimente''

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac za Dnevnik Nove TV je kazao da bi pacijent koji je, primjerice, na pregled bio naručen 30. ožujka, u Rijeci novi termin mogao dobiti u svibnju.

''Mi smo analizirali naše liste čekanje i one su uglavnom između 30 i 60 dana, a samo izuzetno za neke preglede 90 do 100 dana, primjerice za magnetsku rezonanciju, neke tipove ultrazvuka, pedijatrijsku kardiologiju'', rekao je Štimac.

Na pitanje bi li se liste čekanja mogle produljiti, Štimac kaže da bi se to moglo dogoditi s upisom novih pacijenata. ''Mi ćemo pojačano raditi u tom smisli da ćemo ambulante pogone i dijagnostiku proširiti u terminima od 8 do 20 sati. Također, za one pretrage za koje su liste čekanja dulje planiramo raditi i subotom'', objasnio je Davor Štimac.

Istaknuo je da se svi pacijenti najprije jave liječnicima opće medicine koji će procijeniti je li potrebno slati ih na pretrage u bolnicu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr