807 novooboljelih u posljednjih osam dana u Primorsko-goranskoj županiji broj je koji zabrinjava stručnjake. Epidemiolozi pokušavaju utvrditi žarišta i spriječiti daljnje širenje korone zbog čega se svakoga dana popunjavaju bolnički kapaciteti pa je najavljeno otvaranje još jednog COVID odjela u riječkom KBC-u. Danas je tamo stiglo 12 novih respiratora koji odmah počinju s radom.

Galerija


Bolest se najviše širi među radnom populacijom srednjih godina, a za sada stagnira među starijima i učenicima. Trenutačno dvije škole prelaze na online nastavu, jedna osnovna i jedna srednja.

Vezani članci Koronavirus u Velikoj Britaniji Prvu dozu primilo više od 80 posto ljudi, ali nastavljaju s trendom rasta novozaraženih Police s odjećom u trgovačkom lancu prekrivene folijom - 3 Ljudi i dalje negoduju zbog polica s odjećom prekrivenih folijom: ''Možeš kupiti hranu, ali ne možeš cipele i donje rublje''

"Ukupan broj danas je 93 i prednjače ove dvije škole, a ako znamo da u Primorsko-goranskoj županiji ima ukupno 28650 učenika osnovnih i srednjih škola znači radi se o postotku od 0,3 posto", kazala je Edita Stilin, pročelnica županijskog Odjela za školstvo.

"Žarišta su pristuna i u određenim radnim organizacijama, među mladim ljudima i također imamo nešto žarišta i među radnom populacijom i jako nam je važno izolirati te slučajeve", rekao je Vladimir Mičović, ravnatelj županisjkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr