Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stručnjaci zabrinuti

Raste broj oboljelih u Primorsko-goranskoj županiji: "Žarišta u dvije škole i u nekim radnim organizacijama"

Aktualno Galerija Vladimir Mićović, ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović, ravnatelj NZZJZ PGŽ Foto: DNEVNIK.hr Edita Stilin Edita Stilin Foto: DNEVNIK.hr +0 Rijeka Galerija 1/3 >>
807 novooboljelih u posljednjih osam dana u Primorsko-goranskoj županiji broj je koji zabrinjava stručnjake. Epidemiolozi pokušavaju utvrditi žarišta i spriječiti daljnje širenje korone zbog čega se svakoga dana popunjavaju bolnički kapaciteti pa je najavljeno otvaranje još jednog COVID odjela u riječkom KBC-u. Danas je tamo stiglo 12 novih respiratora koji odmah počinju s radom.

Bolest se najviše širi među radnom populacijom srednjih godina, a za sada stagnira među starijima i učenicima. Trenutačno dvije škole prelaze na online nastavu, jedna osnovna i jedna srednja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Većina hospitaliziranih necijepljena Epidemiolog upozorio na zabrinjavajuće stanje u bolnicama: ''Daleko je od onoga što se smatra podnošljivim'' Slika nije dostupna NADA ZA BOLJI TURIZAM Primorsko-goranska županija predložila nove mjere. Ako ih prihvati Stožer na snagu stupaju od ponedjeljka

"Ukupan broj danas je 93 i prednjače ove dvije škole, a ako znamo da u Primorsko-goranskoj županiji ima ukupno 28650 učenika osnovnih i srednjih škola znači radi se o postotku od 0,3 posto", kazala je Edita Stilin, pročelnica županijskog Odjela za školstvo.

"Žarišta su pristuna i u određenim radnim organizacijama, među mladim ljudima i također imamo nešto žarišta i među radnom populacijom i jako nam je važno izolirati te slučajeve", rekao je Vladimir Mičović, ravnatelj županisjkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene