Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Potreba je opravdana''

Grad Pula za građane traži slobodno kretanje na području bivše pulske općine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Pule Boris Miletić i načelnik istarskog Županijskog stožera CZ Dino Kozlevac zatražili su od Nacionalnog stožera da se odgodi i stavi izvan snage odluka za izdavanje elektronskih propusnica za područje bivše pulske općine, priopćili su u petak popodne iz Grada Pule.

Ističući kako potpuno podupiru rad i mjere Nacionalnog stožera Civilne zaštite radi zaštite zdravlja građana, Miletić i Kozlevac su, s obzirom na otežanu situaciju i nemogućnost izdavanja elektronskih propusnica, te mnogobrojnih upita i nepoznanica u vezi s njihovim izdavanjem, zatražili da se odgodi i stavi izvan snage odluka po kojoj je potrebno izdavati elektronske propusnice za područje bivše pulske općine kojoj su pripadali gradovi Pula i Vodnjan te općine Marčana, Barban, Ližnjan, Svetvinčenat, Medulin i Fažana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon javnog apela Zamjenik ravnateljice pulske bolnice: "Javilo nam se puno građana sa željom da pomognu, ali nismo znali da će uzimanje volontera biti zakonski toliko teško" Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Popuštanje mjera Kako su i najavili: Istra i službeno zatražila otvaranje terasa kafića od 1. ožujka

"Potreba za kretanjem između tih sadašnjih općina i gradova potpuno je opravdana s obzirom na to da je veliki broj stanovnika tog područja egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad", istaknuli su u priopćenju za javnost.

Dodali su da mjera ograničenog kretanja stanovnicima s područja bivše pulske općine uvelike otežava rješavanje bitnih životnih i egzistencijalnih situacija te potreba stanovnika tog područja.

Zato su pozvali Nacionalni stožer Civilne zaštite "na uvažavanje želje i mišljenja" ljudi na terenu i stanovnika na području bivše pulske općine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene