Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bočica u kojoj je bila prva doza cjepiva protiv COVID-a koju je pacijentica u Sjedinjenim Državama primila 14. prosinca 2020. završila je u Nacionalnom muzeju američke povijesti u Washingtonu, u okviru prikupljanja predmeta povezanih s pandemijom.


Newyorška bolnica Northwell - čija je zaposlenica Sandra Lindsay bila prva osoba u SAD-u koja je primila cjepivo - donirala je muzeju bočicu iskorištenog Pfizer/BioNTechova cjepiva, špricu, potvrdu o cijepljenju i radno odijelo koje je medicinska sestra nosila toga dana, piše muzej na svojoj mrežnoj stranici.

"Ovi predmeti koji su postali dio povijesti ne svjedoče samo o velikom znanstvenom postignuću (u suzbijanju pandemije), nego su i simbol nade milijuna ljudi pogođenih valovima krize uzrokovane pandemijom", rekla je Anthea Hartig, ravnateljica muzeja.

Pfizerovo cjepivo, ilustracija Dodatnih 4 milijuna doza Pfizerova cjepiva stiže u EU: Namijenjeno je borbi protiv širenja mutiranih varijanti

Lada Zibar - 2 Što se događa s prijavama o cijepljenju preko reda? Predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku pojasnila koje su moguće kazne: "To je procedura"

Od svih zemalja svijeta SAD ima najveći broj umrlih i zaraženih u apsolutnoj vrijednosti, s više od 528.000 umrlih i više od 29 milijuna zaraženih, navodi sveučilište Johns Hopkins.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju