Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ipak, u manjem broju

Nakon okupljanja ispred Remetinca, ista skupina građana sastala se na Trgu Francuske Republike: "Predsjedniče, pomozite nam!"

Aktualno Galerija +0 Ivan Čorkalo Galerija 1/1 >>
Prosvjednici protiv COVID potvrda okupili su se u subotu oko podne pred zagrebačkim zatvorom u Remetincu. U popodnevnim satima ista skupina to je učinila na Trgu Francuske Republike.

Građani u Zagrebu nastavljaju iskazivati svoje nezadovoljstvo uvođenjem COVID potvrda. Prvo su se okupili ispred Remetinca, a zatim u popodnevnim satima na mjestu odakle su krenuli nekoliko posljednjih puta kada su hodali gradom sve do Markovog trga.

19:22 A prosvjed je održan i u Osijeku. 50-ak prosvjednika okupilo se na Trgu Slobode. Organizator ističe kako je prosvjed prijavljen - i policiji i Stožeru, a željeli su, kažu, poslati poruke mira, zajedništva i ljubavi. Tvrde: nije im cilj rušiti državu.

"Na Trgu Slobode je predviđen ovaj prostor za slobodno izjasnjavanje mišljenja naroda. Na Trgu slobode, prosvjed za slobodnu, nama je cilj mir, sloboda i demokracija", rekao je organizator Dino Matovac.

"Ovo ne može dalje ovako visš, ljudi se maltretiraju na sve moguće načine, neda im se posao, da rade, da ulaze u objekte ako nemaju COVID potvrde, to je najveća glupost, vidite da svi zaraženi mogu bit bez COVID potvrde i s COVID potvrdama, čemu te razlike, podjele, samo zato da mogu radit ovi na vrhu koji provode COVID propagandu", poručio je Zorislav.

19:15 Zagrebačka policija izvijestila je kako nije bilo potrebe za postupanjem policijskih službenika na subotnjem prosvjedu protiv COVID potvrda ispred Remetinca.

17:02 Reporter Ivan Čorkalo prati okupljanje građana. "Očito je entuzijazam prosvjednika splasnuo. Okupilo se stotinjak osoba više nego što ih je bilo ispred zatvora u Remetincu - tamo ih je bilo više od 200-tinjak. Spominjao se širok spektar tema. Uspostavio se tzv. arbitražni sud koji bi trebao suditi Vladi RH u ime naroda - štogod to značilo", objasnio je.

Spominjala se policija, politika, novinari... Policija je bila u velikom broju - malo manje ih je bilo nego prosvjednika i sve je proteklo mirno. Prosvjed još uvijek traje. Neki će se možda uputiti prema Markovom trgu ili Trgu bana Josipa Jelačića, ali točan plan nitko nije htio otkriti, ako ga uopće imaju.

Ivan Čorkalo Ivan Čorkalo (Foto: DNEVNIK.hr)

15:43 Iz PU zagrebačke su nam potvrdili da prosvjed nije prijavljen.

15:38 Pojedinci su napravili i transparente na kojima piše:

"Predsjedniče, pomozite nam!"

"Moje unuke nisu eksperiment."

"Jesmo li od 95. oslobođeni ili okupirani?"

15:25 Ista skupina građana okupila se na Trgu Francuske Republike u Zagrebu. Reporter Ivan Čorkalo javlja da nema puno ljudi, a policija je također na terenu.

12:46 Pred zagrebačkim zatvorom u Remetincu u subotu su se okupili protivnici COVID potvrda. Kako javlja reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš, mirno prosvjeduje između 200 i 300 ljudi.

Na prosvjedu ima i djece, a na fotografijama se vidi kako neki prosvjednici nose hrvatsku zastavu i hrvatska obilježja.

U Remetincu se nalazi Marko Francišković protiv kojega je pokrenuta istraga zbog javnog poticanja na terorizam tijekom ranijih prosvjeda protiv COVID potvrda. Prosvjednici danas pred Remetincem traže da ga se pusti na slobodu.

Pročitajte i ovo Liječnica, ilustracija PUTEM DRUŠTVENE MREŽE Policija uhitila 44-godišnjeg muškarca koji je prijetio liječnici nakon prosvjeda

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEPRIJAVLJENA JAVNA OKUPLJANJA Optužni prijedlozi muškarcu i ženi zbog prosvjeda protiv COVID potvrda: Policija objavila detalje

U skrivenim grupama na društvenim mrežama dijele se esktremističke ideje. Prije dolaska na Županijski sud za 18. prosinca najavili rušenje Vlade najvećim prosvjedom do sada. Svoje aktivnosti organiziraju putem društevnih mreža. "Mi jednostavno nemamo što raditi na Trgu bana Jelačića... Mi moramo na Markov trg, u Sabor i u Banske dvore. Zato i jesu tako dobro čuvani od građana. Nema mirnog rješenja, jednostavno nema", pišu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene