Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kaos zbog omikrona

Stožer je donio nove mjere i najavio strože kontrole: Doznajte što se sve mijenja od ponedjeljka

Aktualno Galerija Petar Pereža Petar Pereža Foto: DNEVNIK.hr Petar Pereža - 1 Petar Pereža - 1 Foto: DNEVNIK.hr Petar Pereža - 2 Petar Pereža - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petar Pereža - 3 Galerija 1/4 >>
Zbog sve većeg broja slučajeva, kako smo već čuli, Stožer je donio nove mjere i preporuke koje se, doduše, neznatno razlikuju od dosadašnjih. Detalje je pripremila reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Najveće promjene su kod javnih okupljanja. Na otvorenom će u jednom trenutku moći biti maksimalno 50 osoba, a ako baš svi posjeduju COVID potvrde, onda može 200.

Ako se okupljate u zatvorenom - maksimum je 25, s COVID potvrdama 100 ljudi. Kad je riječ o privatnim svečanostima - maksimum je 20 osoba, uz COVID potvrde 50.

Ima promjena i za ljubitelje sporta. Tribina na otvorenom smije biti popunjena maksimalno 40 %, tribina u zatvorenom samo 20 %. Svi moraju imati potvrde.

Na misi, u kinu ili muzeju obavezno morate nositi masku - do sada je to bila samo preporuka. Mnogi će ponovno raditi od kuće, što je Stožer zatražio od svih koji mogu na taj način organizirati posao.

Ipak, popiti kavu u kafiću ili otići na večeru u restoran i dalje ćete moći - no ugostitelji bi trebali znati da će kontrole sada biti strože.

Tako da i dalje opuštanja nema - maske, dezinficijens i razmak su pravilo koje ostaje u svakom trenutku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene