Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROFESOR OPTUŽUJE PREMIJERKU

Zbog nekontroliranog širenja pandemije podnio prijavu protiv srbijanske premijerke Brnabić

Ana Brnabić cijepila se protiv koronavirusa
Ana Brnabić cijepila se protiv koronavirusa Foto: Tanjug
Profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu Slobodan Marinković podnio je kaznene prijave protiv srbijanske premijerke Ane Brnabić i ministra obrazovanja Branka Ružića zbog razmjera pandemije. Marinković traži i njihove ostavke.

Zbog izravne odgovornosti i nečinjenja koje za posljedicu ima više od tisuću mrtvih i 200 tisuća zaraženih na mjesečnoj razini, profesor s beogradskog Medicinskog fakulteta Slobodan Marinković podnio je kaznene prijave protiv srbijanske premijerke Ane Brnabić i ministra obrazovanja Branka Ružića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznati patolog Od posljedica koronavirusa: U Srbiji preminuo bivši ministar, svjedočio na Haškom sudu

"Ukoliko se moji kolege u Kriznom štabu hitno, decidirano i javno ne ograde od ovakvih izjava i namjera Brnabićeve i Ružića da se narod prepusti nekontroliranom djelovanju virusa, ja ću iskidati svoju jedinu diplomu doktora medicine. A ako isto to ne učine i Sindikat nastavnika i Savjeti roditelja u školama Srbije, zamolit ću sve roditelje da više ne šalju djecu u škole koje su postale izvor zaraze covidom i opasnost po zdravlje i život njihove djece, ali i samih nastavnika", izjavio je Marinković za tamošnje medije te dodao kako zbog bezobzirnosti i nehumanosti prema građanima Srbije, Brnabićeva i Ružić moraju hitno podnijeti ostavke.

Pročitajte i ovo Pacijentica na respiratoru korona divlja Nastavlja se alarmantna situacija kod susjeda: Danas imaju 5334 nova slučaja zaraze i čak 49 mrtvih

"Ako je direktor Zoološkog vrta u Subotici upravo napustio svoju funkciju zbog pet uginulih lavića, onda dotične osobe moraju podnijeti ostavke zbog tisuća umrlih i stotina tisuća zaraženih, i to zbog svog odbijanja da se uvedu medicinske, a ne političke protuepidemijske mere. Uostalom, valjda su životi naših ljudi vrjedniji od egzistencije životinja i fotelja dotičnih političara", kazao je beogradski profesor.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene