Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ozbiljno upozorenje

Predstojnik Klinike za infektivne bolesti: "Covid ima veću smrtnost od gripe, bit će problema najesen. Vi se cijepite, mi ćemo se pripremiti"

Ivan Puljiz i Valentina Baus - 3
Ivan Puljiz i Valentina Baus - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Puljiz i Valentina Baus - 1 Ivan Puljiz i Valentina Baus - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Puljiz i Valentina Baus - 3 Ivan Puljiz i Valentina Baus - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Puljiz i Valentina Baus - 2 Ivan Puljiz i Valentina Baus - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pacijent na respiratoru Galerija 1/4 >>
Najmlađi hospitalizirani pacijent u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević ima 26 godina i to dokaz da ne moraju nužno teški slučajevi biti samo kod onih starijih. S predstojnikom klinike Ivanom Puljizom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

Danas je u Hrvatskoj 261 novozaraženi, ali zato s druge strane 255 je oporavljenih.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

"Svjedoci smo većeg broja inficiranih što je rezultat neodgovornog ponašanja pojedinaca, ne samo mladih. Kod mlađih je klinička slika blaža, ali olako prihvaćanje te činjenice i asimptomatske infekcije, može dovesti do širenja infekcije kod starijih i osjetljivijih", rekao je Ivan Puljiz te istaknuo kako je važno odgovorno se ponašati.

Komentirao je i veći broj preminulih, naime danas je sedam osoba umrlo s koronavirusom.

"Svi su stariji od 65 godina, a četiri pacijenata bila su starija od 80. Starost je čimbenik za teži oblik bolesti", istaknuo je Puljiz te dodao kako COVID-19 ima veću stopu smrtnosti od gripe.

"Covid ima veću smrtnost, u prosjeku 3-4 posto, a 0,1 posto je od gripe, dolaskom sezone gripe bit će problema", najavio je predstojnik klinike te dodao kako je najveći problem istovremena cirukulacija virusa gripe i koronavirusa te će nastati pritisak na zdravstveni sustav.

"Svaki pacijent s respiratornom infekcijom zahtijeva pažnju i pristup, do mikrobiološke potvrde, kao da se radi o COVID-19", kazao je te dodao:

"Mi ćemo se pripremiti, vi se cijepite protiv gripe".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene