Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u četiri grada

Podrška u tugovanju: Uskoro radionice psihosocijalne potpore djeci i mladima koji su izgubili roditelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za nekoliko dana u Karlovcu, Sisku, Slavonskome Brodu i Zagrebu počinje provedba “Podrške u tugovanju”, programa od koji sadržava po deset radionica grupne psihosocijalne potpore djeci i mladima koji su izgubili jednog ili oba roditelja, najavila je Udruga roditelja "Korak po korak".

Istodobno s prilagođenim aktivnostima i igrama za djecu, njihovi će roditelji i skrbnici u drugim skupinama razgovarati o brizi za tugujuću djecu i dobiti potporu za vlastiti proces tugovanja.

Udruga roditelja ''Korak po korak'', koja provodi Podrške u tugovanju (PUT) u partnerstvu s Udrugom "Luč" i Udruženjem "Djeca", preporučuje da se djeca uključe u program oko šest mjeseci nakon smrti roditelja.

Besplatne radionice za korisnike, koje će voditi stručnjaci jedanput na tjedan u Karlovcu, Sisku, Slavonskome Brodu i Zagrebu, počinju uskoro, a prijave još traju.

Prerani gubitak bliske osobe pogađa oko pet posto djece u svijetu, što znači da u Hrvatskoj 44.900 djece trenutačno tuguje za bliskom osobom bez organiziranog programa grupne psihosocijalne potpore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godina dana pandemije Crna brojka: Europa je u petak prešla milijun umrlih od koronavirusa

Pročitajte i ovo Solin - 1 Zvono za uzbunu Iza nas je godina s nikad manje rođenih i nikad više umrlih, demograf upozorava: "Ako se ovo nastavi, prijeti nam demografski slom"

Tijekom provedbe tog projekta, o problemu će biti educirani i stručnjaci za mentalno zdravlje i druge osobe koje rade s djecom u vrtićima, školama i centrima za pružanje usluga u zajednici, stoji u priopćenju voditeljice projekta PUT i izvršne direktorice Udruge roditelja ''Korak po korak'', psihologinje Silvije Stanić.

Projekt, koji traje 21 mjesec, sufinancira Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost nešto više od milijun kuna.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene