Policija na ulicama Beograda
Policija na ulicama Beograda Foto: Screenshot/YouTube

Novinarka portala Nova.rs snimala je situaciju na ulicama Beograda kada joj je prišla policija, a jedan od pripadnika snaga reda udario ju je pendrekom.


Tijekom noćašnjih prosvjeda u Beogradu na kojima je više tisuća ljudi prosvjedovalo zbog pooštravanja mjera zbog epidemije koronavirusa bili su i brojni predstavnici medija, među kojima i novinarka portala Nova.rs Milica Božinović.

Vezani članci Nove mjere, ilustracija Koje su nove mjere: Ukidaju se svadbe, hoteli i kampovi nastavljaju raditi... Hoće li se zabraniti rad kafićima i restoranima? Automobil s porukama ispred zgrade u kojoj je ured kancelarke Merkel Automobilom udario u ogradu zgrade u kojoj je kancelarka Merkel trebala raspravljati o produženju lockdowna

Dok je s mobitelom hodala ulicama i snimala što se događa, naišla je na skupinu policajaca koji su je rekli da se skloni zbog vlastite sigurnosti.

„Šta snimaš?“ čuje se na snimci.

„Ja sam novinarka, htjela sam vidjeti treba li dečku maramica. Što vičete, i ja radim svoj posao kao i vi! Evo, idem“, odgovara novinarka i prelazi cestu. Tad joj policajci opet govore da se skloni, a jedan joj prijeti da će ju udariti „po guzi“.

Potom se čuje kako ju policajac pita gdje joj je novinarska iskaznica i zašto ju ne stavi na vidljivo mjesto.

„Sad ću vam je pokazati. Stvarno nije u redu, vaš me kolega pendrekom udario po dupetu, stvarno nije u redu. Ja radim svoj posao isto kao ti“, govori novinarka.

„Moj kolega je tri puta dobio kamen u glavu“, odgovara policajac.

„Je li to moj problem?“ pita novinarka i nastavlja snimati.

Video pogledajte u nastavku.