Boris Johnson
Boris Johnson Foto: Afp

Boris Johnson se od nedjelje navečer nalazi na pretragama u londonskoj bolnici St Thomas pošto je desetak dana imao simptome COVIDA-19 koji nisu popuštali. U ponedjeljak navečer prebačen je na intenzivnu njegu.


Zdravstveno stanje britanskog premijera Borisa Johnsona koji je zaražen koronavirusom u ponedjeljak se pogoršalo i on je prebačen na intenzivnu njegu, objavljeno je iz Downing Streeta.

Vezani članci Djelatnici hitne Djelatnici hitne morali izbrisati video zbog neukusne šale, mislite li da su pretjerali? Londonska podzemna Pljunuo na djelatnice podzemne u Londonu i rekao da je zaražen, jedna je umrla

Johnson se od nedjelje navečer nalazi na pretragama u londonskoj bolnici St Thomas' pošto je desetak dana imao simptome COVIDA-19 koji nisu popuštali.

U ponedjeljak popodne stanje mu se pogoršalo pa je prebačen na intenzivnu njegu, objavljeno je iz njegova ureda.

Ministar vanjskih poslova Dominic Raab ranije u ponedjeljak je izjavio da Johnson ostaje u bolnici ali je "vedra duha" i nastavlja voditi vladu.

Njegov glasnogovornik ranije je u ponedjeljak opovrgao pisanje Timea da premijer dobiva terapiju kisikom, ali nije želio odgovoriti na pitanje ima li upalu pluća.

Ministar vanjskih poslova Raab danas je vodio sjednicu vlade umjesto Johnsona, ali je priznao da s premijerom nije osobno razgovarao od subote.

Britanija nema formalni plan tko mijenja premijera ako nije u stanju obnašati dužnost. No, Downing Street je već najavio da će Johnsona zamijeniti ministar vanjskih poslova Raab ako bude potrebno. On će nastaviti voditi sjednice vlade dok je Johnson u bolnici.

Plenković zaželio brz oporavak

Brz oporavak britanskom kolegi Johnsonu zaželio je i hrvatski premijer Andrej Plenković. 

 

"Želim brzi oporavak mojem prijatelju Borisu Johnsonu. Svi se nadamo da će se brzo oporaviti. Ujedinjeni smo u borbi protiv COVIDA-19 i odlučnosti da zaštitimo zdravlje naših građana", napisao je Plenković na Twitteru, uz zajedničku fotografiju. (D.B./Hina)