Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šok, pa muk, pa muk

''Khm, khm... dakle... odgovor je nemoguć'': Jedno je pitanje zabezeknulo članove stožera, a drugo im nije baš sjelo

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da se produljuju aktualne epidemiološke mjere, a i najavio uvođenje propusnica. Jedno ih je pitanje ostavilo bez teksta.

''Zašto na misnim slavljima treba biti sedam kvadratnih metara po vjerniku, a ugostiteljima se ne dopusti da rade uz sedam kvadratnih metara po gostu?'' bilo je pitanje novinara na presici Nacionalnog stožera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detaljan popis Sve na jednom mjestu: Pogledajte nove mjere i zabrane u borbi protiv koronavirusa Ministar Davor Božinović o novim mjerama o postupanju prema migrantima ''I manji broj može biti problem ako dolaze zaraženi'': Ministar Božinović najavio kako će izgledati nove mjere od idućeg tjedna

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović ispod maske i naočala malo je pogledavao novinara, pa onda malo Krunoslava Capaka kao da od njega očekuje da ga spasi od odgovaranja na to pitanje.

Iznenađeni Capak malo je gledao u Božinovića, a onda procijedio: ''Ugostitelji?'' Onda je već pomalo nervozan podsjetio da su rad ugostiteljskih objekata ranije zabranili. Novinar je ustrajao na odgovoru zašto im se ne omogući pod istim uvjetima kao crkvama. ''Odgovor zašto im se ne omogući je nemoguć. Mjerama nastojimo smanjiti kontakte, ali da ne zabranimo aktivnosti koje su potrebne iz gospodarskih, socijalnih, psiholoških i mentalnih razloga. Ova je mjera zbog poštivanja želja vjernika za duhovnim mirom'', objašnjavao je Capak.

Kolega novinar htio je zatražiti dodatno objašnjenje, ali ga je Božinović spriječio. ''Vi ste vjerojatno ovdje novi, vidjeli ste da se svi drže prakse da svatko postavi dva pitanja. Nemojte od jednog pitanja raditi tri, pa onda pet pitanja sve skupa'', rekao je Božinović kojemu je posebno bilo sporno što je novinar htio postaviti potpitanje.

U međuvremenu su članovi Stožera objašnjavali donesene mjere, a onda je još jedno pitanje izazvalo nevjericu.

Tko će ići na polnoćku?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene