Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stručnjaci podijeljeni

U ovom gradu maske su obvezne i na otvorenom, raste broj zaraženih u zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maske su obvezne u cijeloj Francuskoj u većini zatvorenih prostora otvorenih za javnost, a neki gradovi, među kojima je sada i Pariz, uveli su obvezu nošenja maske i na otvorenom.

U Parizu je u ponedjeljak ujutro na snagu stupila odluka o obveznom nošenju maski na obalama rijeke i kanala, kao i na nekim prometnim ulicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DETALJAN VODIČ Od danas na snazi nova pravila: Donosimo tko, gdje i na koji način mora nositi masku za lice ili medicinsku masku Kafić, ilustracija - 1 Strože mjere Maske uskoro obvezan dodatak i za popodnevnu kavu: Epidemiolog objašnjava u kojim ćemo ih sve situacijama morati nositi

Pariz je još jedan u nizu francuskih gradova koji je uveo obvezno nošenje maski na nekim područjima na otvorenom.

Maske su obvezne u cijeloj zemlji u većini zatvorenih prostora otvorenih za javnost.

Francuska je ponovno suočena s porastom broja zaraženih. U petak navečer prijavljeno je 2288 novih slučajeva u 24 sata. No broj teško oboljelih na intenzivnoj skrbi ostao je stabilan i iznosi 383.

Na vrhuncu epidemije početkom travnja u zemlji je na intenzivnoj njezi bilo više od 7000 ljudi. U Francuskoj su od koronavirusa do sada umrle 30.324 osobe.

Odluka o uvođenju obveznog nošenja maski na otvorenom podijelila je stručnjake. Neki govore da će pomoći spriječiti da se zaraza ponovno razbukta, dok drugi ističu dokaze da se većina zaraza događa u zatvorenim prostorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene