Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dio obavezne opreme

Oprez! Ako putujete u Njemačku, morate imati još nešto u kutiji prve pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači u Njemačkoj od siječnja moraju u automobilu, kamionu ili autobusu imati još jednu stvar u kutiji prve pomoći.

Prema najnovijoj odluci njemačkog Ministarstva prometa, vozači automobila, autobusa i kamiona moraju u prvoj pomoći imati i dvije zaštitne maske. One postaju dio obavezne opreme, a pravilo će vrijediti i nakon završetka pandemije.

O tom se pravilu u Njemačkoj raspravljalo mjesecima, no iako su mnogi smatrali da se radi o pretjerivanju, savezno Ministarstvo ipak je odlučilo da će ta promjena biti uvrštena u skore izmjene pravila o cestovnom prometu.

Kako navode iz Saveznog ministarstva prometa, odlučeno je pridržavati se savjeta stručnjaka, koji smatraju kako u kutiji prve pomoći vozila moraju biti "dvije maske za lice". U skladu s tim mijenja se i standardni list DIN 13164, koji regulira sadržaj pribora za prvu pomoć, piše Fenix magazin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva pomoć Ovim potezima možete nekome spasiti život! Naučite ili se prisjetite masaže srca i umjetnog disanja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Širenje omikrona Europska zemlja pooštrila mjere: Obiteljska okupljanja pod posebnim uvjetima, zabranjena pirotehnika, zatvoreni klubovi i diskoteke...

"Maske su namijenjene dodatnoj zaštiti, posebno za mjere prve pomoći, gdje se kao pomagač približavate drugim ljudima", navode u Ministarstvu prometa.

Nova uredba odnosi se na automobile, kamione i autobuse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene