Koronavirus u Parizu
Koronavirus u Parizu Foto: Kristina Bezbradica

Gilles Pialoux, stručnjak za zarazne bolesti iz pariške bolnice Tenon, u srijedu je rekao da 39 posto slučajeva u tom gradu i okolici otpada na britanski soj.


''Situacija je alarmantna'', rekao je Gilles Pialoux za televiziju BFM te dodao da iz zdravstvene perspektive ne vidi kako Francuska može izbjeći novu opću karantenu, prenosi Reuters.

Vezani članci Izrael cijepio 81 posto stanovništva s obje doze Više od 80 posto stanovnika starijih od 16 godina primilo je obje doze cjepiva, a sada se ova zemlja priprema za - novu kampanju cijepljenja Učionica, ilustracija - 4 Poražavajući rezultati: Po podacima Ministarstva, više od 60 posto nastavnika i školskog osoblja ne želi se cijepiti

Zarazniji sojevi koronavirusa stigli su u Francusku, no njihovo širenje nije toliko brzo koliko se prvotno vjerovalo, rekao je u srijedu Bruno Lina, stručnjak za viruse i član znanstvenog savjeta vlade.

''Zasad imamo osjećaj da je dolazak ovih sojeva dijelom usporen'', rekao je Lina za radiopostaju France Inter. Dodao je da južnoafrički soj virusa trenutačno predstavlja između 2 i 3 posto ukupnih slučajeva zaraze u Francuskoj.

Francuska je dan ranije imala 18.870 novih slučajeva zaraze i 508 umrlih.