Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOŠE VIJESTI

Novi slučajevi korone u Hrvatskoj: Zaražen muškarac s Raba, jedan slučaj zaraze u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska bilježi dva nova slučaja zaraze. Riječ je o muškarcu s Raba te jednoj osobi iz Zagreba.

Stožer za civilnu zaštitu Primorsko-goranske županije javlja o jednom novom slučaju zaraze. Riječ je o Rabljaninu koji se 17. ožujka vratio iz Austrije, preventivno je bio u samoizolaciji dva tjedna, a u utorak je testiran na koronavirus. Test je bio pozitivan.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Muškarac se testirao i prije nego što se vratio u Austriju, a epidemiolozi tvrde da se najvjerojatnije radi o staroj zarazi koja se dogodila još u vrijeme dok je boravio u Austriji prije 17. ožujka. U stožeru navode i da je ta osoba cijelo vrijeme bila bez simptoma te da nije bila zarazna za okolinu.

Naime, unutar obitelji i među dosad obrađenim kontaktima nije bilo zaraženih. Još se radi serološki test koji će konačno utvrditi radi li se o infekciji starijeg datuma.

Inače, na cijelom području Primorsko-goranske županije imamo samo tri osobe koje se još uvijek vode u statusu aktivnih slučajeva.

Nacionalni stožer javlja kako je zaražena i osoba iz Zagreba. 

Iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u srijedu su izvijestili kako je jedina preostala osoba pozitivna na COVID-19 u ponovljenom testiranju bila negativna.

Osječko-baranjska županija više nema niti jednu aktivno oboljelu osobu od novog koronavirusa, priopćili su.

U posljednja 24 sata testirano je 40 uzoraka i svi su negativni.

Prvi pozitivan nalaz na koronavirus na području Osječko-baranjske županije zabilježen je 14. ožujka, a posljednji je potvrđen 21. svibnja. Ukupno su oboljele 133 osobe, od čega je 125 ozdravilo, a osmero je zaraženih, nažalost, preminulo.

U samoizolaciji su još dvije osobe, izvijestili su iz Stožera OBŽ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene