Od koronavirusa preminuo liječnik Marko Pekija
Od koronavirusa preminuo liječnik Marko Pekija Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/UKC Banja Luka

Liječnik iz Banje Luke zarazio se od pacijenata kojeg je liječio. Njegova bitka s bolesti COVID-19 trajala je više od mjesec dana, a bio je i na respiratoru. Iza njega je ostala trudna supruga i dvoje djece.


Liječnik Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) preminuo je nakon više od mjesec dana borbe s koronavirusom.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa Četiri nova smrtna slučaja: Stožer objavio brojke novozaraženih po županijama Ilustracija Jedna osoba preminula: Stigli najnoviji podaci o broju oboljelih u Hrvatskoj

"Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog liječnika, te što su imali priliku da sa njim surađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio", piše u priopćenju ove ustanove, prenosi portal nezavisne.com.

Pekija je iza sebe ostavio trudnu suprugu i dvoje djece.

Liječnik je bio na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te se zarazio od pacijenta kojeg je liječio. U više od mjesec dana borbe s bolesti COVID-19, 18 dana je bio na respiratoru.

"Dr Marko Pekija. Ljudina. Liječnik intenzivne njege UKC. Liječio je nesebično mnoge zaražene i teške pacijente. Zakačio ga je Covid od pacijenta i sam je proveo 18 teških dana na svojoj klinici na NIV respiraciji. Već je dvaput negativan, oporavak napreduje, a čeka treće dijete", objavio je prije gotovo mjesec dana na Twitteru dr. Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC-a zajedno s fotografijom na kojoj je s Pekijem.

 

 

Marko Pekija rođen je 8. rujna 1983. godine u Banjaluci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 8. kolovoza 2013. godine. U Klinici intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske počeo je raditi 1. ožujka 2019. gdje je dobio specijalizaciju iz pulmologije, piše portal nezavisne.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju