Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE ŠTO JE NA STOLU

Od 1. ožujka slijedi novo popuštanje mjera? Glavni preduvjet - nastavak dobrih brojki

Zatvoren kafić, ilustracija - 1
Zatvoren kafić, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Popuštanje mjera u izravnoj je vezi s održavanjem dobrih brojki i dobre epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

Ako se trenutačni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dopustit će se rad na terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Šalteri opet rade - 3 Pomaže nova tehnologija Provjerili smo ima li gužvi na šalterima i što učiniti ako vam je istekla osobna ili vozačka Slika nije dostupna trgovine otvorene prije 3 tjedna Austrija provela istraživanje o zaraženima nakon popuštanja mjera: ''Novi val zaraze ne smije biti cunami''

Tako bi od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

Naravno, to sve ovisi o nastavku trenda dobrih brojki. Epidemiolozi se protive popuštanju mjera koje se odnose na zatvorene prostore, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima, piše Jutarnji.

Šef istarskog stožera Dino Kozlevac najavio je danas da će tražiti od Nacionalnog stožera otvaranje terasa kafića od prvog ožujka. Mjere po kojima će se piti kava bile bi na tragu onih starih, što uključuje stolove udaljene tri metra, četiri četvorna metra po gostu, maske za zaposlene. 

Istra zbog terasa, a Rijeka zbog cjepiva AstraZenece naljutile su premijera! Najave istarskog stožera nazvao je politikantstvom, a zbog poteza primorsko-goranskog Zavoda za javno zdravstvo koji je upućivao starije od 65 godina da ne primaju cjepivo AstraZenece najavio je izmjenu zakona o javnom zdravstvu.

"Želja pojedinih stožera županijskih da budu nešto kontra onoga što dolazi s nacionalne razine čisto je politikantstvo", kazao je Plenković.

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera, kazao je: "Nije epidemija nešto gdje se sad trebaju bildati mišići pred lokalne izbore, to nije dobro."


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene