Nova koronakarta obojila je cijelu Europu u istu boju. Karta se ažurira svakih tjedan dana i prikazuje zarazu na 100.000 stanovnika te rangira države po stupnju rizika.


Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je novu, ažuriranu koronakartu. Karta prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stupnju rizika.

Crvena boja označava područja na kojima je 14-dnevna stopa od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od četiri posto, kao i ona u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500. Tamnocrvena područja su ona u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Sjednica Vlade, ilustracija Koronapodaci na Vladi: "PCR-om utvrđeno 8815 novih slučajeva. Da smo se cijepili kao Italija..."

Slika nije dostupna Ovo bi se moglo svidjeti protivnicima COVID potvrda: Grba Bujević u Saboru pokušala objasniti zašto su važne, ali joj to nije pošlo za rukom

Ovoga tjedna cijela Europa nalazi se u tamnocrvenoj boji.

Nova koronakarta ujedinila Europu, sve zemlje u istoj zoni rizika - 2 Nova koronakarta ujedinila Europu, sve zemlje u istoj zoni rizika - 1 (Foto: ECDC)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju