Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrlo 19 korisnika

Objavili Izvješće nadzora u splitskom Domu za starije nakon ulaska koronavirusa, propusta djelatnika nije bilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva objavilo je objedinjeno Izvješće o objavljenom inspekcijskom nadzoru o postupanju u vezi sa suzbijanjem širenja virusa COVID-19 u Domu za starije i nemoćne Split.

Izradili su ga Ministarstvo zdravstva i ministarstvo za demografiju temeljem pojedinačnih izvješća o provedenom inspekcijskom nadzoru nakon što je otkriven proboj koronavirusa u Dom.

Pročitajte i ovo Blaženko Boban devet novozaraženih Preminulo još dvoje korisnika iz splitskog Doma za starije, župan apelirao na vjernike: "To je ludost, prijatelji" Slika nije dostupna zašto nisu odveli roditelje? Ispovijest sestre iz splitskog doma za starije: "Kod nas je higijena kao u klinici Schwarzwald, očito su problem bili ljudi izvana"

Izvješće je sastavljeno 30. travnja, a objavljeno je nakon što su ministarstva dobila mišljenje glavne državne odvjetnice o tome postoje li pravne prepreke za njegovo objavljivanje. Da prepreka nije bilo već je potvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koje je provodilo izvide u Domu.

Podsjetimo, zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom umrlo je 19 korisnika Doma za starije i nemoćne Split, što je gotovo svaka peta žrtva u Hrvatskoj.

U objavljenom izvješću navodi se kako nisu utvrđeni propusti zdravstvenih i drugih djelatnika Doma te da nije bilo nepravilnosti i propusta jer su žurno poduzete i provedene sve potrebne epidemiološke mjere na temelju obavljenih epidemioloških izvida te nakon potvrde infekcije kod pojedinih korisnika.

Cijeli izvještaj pogledajte ovdje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene