Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veća potražnja

Nema nestašice cjepiva koje je u Hrvatskoj jedno od dva najkorištenija : "Bit će ga i više nego dovoljno za sve"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u subotu je izvijestio da će cjepiva Pfizera na svim cjepnim punktovima u Zagrebu biti dovoljno za sve doze, nakon što je Grad Zagreb jučer obavijestio da će se idući tjedan Pfizerom moći cijepiti samo 2. i booster dozom.

Naime Grad Zagreb jučer je obavijestio da sljedeći tjedan građani neće kao prvu dozu moći primiti cjepivo Pfizera, već samo kao drugu dozu i docjepljivanje.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Ursula von der Leyen Pod povećalom Pučka pravobraniteljica: ''Tajnovitost potiče sumnje. Moramo čuti o čemu su pričali von der Leyen i šef Pfizera''

"S obzirom se ovaj i sljedeći tjedan očekuje malo kašnjenje isporuke Pfizerova cjepiva od svega nekoliko dana te da će već u prvom tjednu prosinca ponovno početi dolaziti velike količine tog cjepiva protiv COVID-19, cjepiva će biti više nego dovoljno za sve, a cijepljenje se može odvijati bez zastoja"m priopćili su u subotu i iz HZHZ-a.

Objašnjavaju da je Gradski ured za javno zdravstvo jučer imao informaciju da za cijepljenje sljedeći tjedan, nema dovoljno doza Pfizera, ali da je u međuvremenu do njih došla informacija kako će cjepiva ipak biti za sve doze cjepivu.

Ističu da će se tako građani u Zagrebu u svim dozama moći cijepiti svim dostupnim cjepivima, a to su Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson & Johnson), Spikevax (Moderna) i Vaxzevria (Astra Zeneca).

Sljedeći tjedan, od 22. do 28. studenog, cijepljenje će se i dalje provoditi na više punktova.

Na punktu Zagrebački Velesajam građani se protiv covida-19 mogu cijepiti utorkom i četvrtkom od 14,30 do 19 sati, a ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati.

Na osam punktova Domova zdravlja građani se mogu cijepiti od 14 do 20 sati.

U domu zdravlja Zagreb Centar na punktovima DZ u Runjaninovoj 4, DZ Lučko (Lučko 2) i DZ Šestine (Šestinska cesta 1). U Domu zdravlja Zagreb Istok na punktovima DZ Sesvete (Ninska 16) i DZ Dubrava - Trnava (Resnički put 81). U Domu zdravlja Zagreb Zapad na punktovima DZ Gajnice (Ulica Kerestinačkih žrtava 31), DZ Špansko (Trg Ivana Kukuljevića 1) i DZ Prečko (Prečko 2 a).

Od 14 do 18 sati cijepljeno je organizirano svakim radnim danom na punktu HZJZ-a (Ulica Radoslava Cimermana 64a, Kajzerica), a više informacija dostupno je na poveznici.

Na adresi Rockefellerova 4, građani se mogu cijepiti samo srijedom od 16 do 20 sati i subotom od 10 do 14 sati, više na poveznici.

Popis ljekarni u Gradu Zagrebu koje, uz prethodno naručivanje, osiguravaju uslugu cijepljenja može se naći na poveznici NZJZ dr. Andrija Štampar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene