Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otok u karanteni

Novi zaraženi koronavirusom na Murteru, oboljelo čak 15 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno na otoku Murteru gdje se broj zaraženih popeo na 15, a ukupno je na području Šibensko-kninske županije zaražene su 22 osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Na Odjelu infektologije trenutno je devet pacijenata i nisu na respiratoru. Devet osoba je u karanteni od kojih je šest državljana Republike Hrvatske te troje stranaca, priopćio je Stožer.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Naselja Murter i Betina u karanteni su od srijede zbog sumnje u lokalnu transmisiju bolesti. Mjesta su nakon proglašenja karantene dobili dodatni tim Doma zdravlja Šibenik što je omogućilo bolju dostupnost zdravstvene zaštite općenito kao i dostupnost pojačanog testiranja.

Od petka su u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene četiri dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerama je utvrđeno da je sedam osoba kršilo tu mjeru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene