Obavijesti Video Pretražite Navigacija
deset puta više umrlih

Nekad prva korona free država u Europi: Novi rekord u susjedstvu, zbog epidemije odgođen početak škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski Institut za javno zdravlje registrirao je u četvrak 146 novozaraženih, što je dnevni rekord od početka epidemije u toj zemlji, tako da je broj aktivno inficiranih sada 847, dok je od posljedica zaraze preminulo 104 osoba.

U Crnoj Gori na snazi je zabrana većih okupljanja od 40 ljudi na otvorenom, te je obavezno nošenje zaštitnih maski za sve stanovnike koji su stariji od 7 godina, a zbog koronavirusa odgođen je početak školske godine i početak rada vrtića za 1. listopada.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Crna Gora se početkom lipnja, nakon što 28 dana nije bilježila nove slučajeve zareze, proglasila za prvu „korona-free“ državu u Europi, da bi nakon otvaranja granice virus „uvezla“ iz Srbije.

U prvom valu u toj zemlji koronavirsom zarazila su se 324 stanovnika Crne Gore, a preminulo ih je devet. U drugom je broj umrlih gotovo udesetostručen, od posljedica zaraze preminulo je 95 osoba, a zaražena je 4.841 osoba, skoro 15 puta više nego u prvom valu.

Statistički gledano, Crna Gora ima 142 oboljela na 100 tisuća stanovnika i po tom je broju treća u regiji. Ispred nje su Bosna i Hercegovina sa 197 aktivno oboljelih na 100 tisuća stanovnika i Kosovo sa 170 oboljelih.

U Albaniji su registrirana 132 aktivno oboljela na 100 tisuća stanovnika, Sjevernoj Makedoniji 105, Hrvatskoj 65 i Sloveniji 25 inficiranih na 100 tisuća stanovnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene