Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negativna pojava

Novi koronatrend otežava posao epidemiolozima i liječnicima: "Budite iskreni prema njima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna sestra NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim osobe pozitivne na COVID infekciju pozvala je da epidemiolozima iskreno govore svoje kontakte.

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđen je 91 novi slučaj zaraze koronavirusom. Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč današnju brojku nazvao je ''upozoravajućom“.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prostor se dezinficira Koronavirus u zagrebačkom poglavarstvu: Zaražena djelatnica, dvije osobe u samoizolaciji Slika nije dostupna Najviše u Sarajevu U BiH ponovno raste broj zaraženih, u posljednja 24 sata zabilježeno još 128 slučajeva

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim tijekom redovne konferencije za medije istaknula je negativan trend koji, kako je kazala, otežava posao epidemiolozima i liječnicima obiteljske medicine.

"Nekakav negativan trend je da se skrivaju kontakti, ali to otežava posao epidemiolozima i liječnicima obiteljske medicine", rekla je i na osobe pozitivne na koronavirus apelirala da epidemiolozima iskreno govore svoje kontakte.

Rekla je i da je jedan pozitivan učenik u osnovnoj školi te je posljedično tome određena mjera samoizolacije za 18 učenika. Napomenula je i da u domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba nema novooboljelih niti korisnika niti djelatnika.

"Trenutačno su u Gradu Zagrebu 503 aktivna slučaja, a 2195 osoba nalazi se u samoizolaciji", rekla je Rotim

Na pitanje novinara je li ova brojka od 91 novooboljelih osoba rekord u Zagrebu, Rotim je rekla da je ta brojka možda veća, ali se mora uzeti u obzir i broj koliko su uzeli testiranih. Istaknula je da su jučer testirali više od 1000 uzoraka.

Pročelnik Jeleč pozvao je građane da se drže epidemioloških mjera.
"Sustav funkcionira otežano, prilagođeno epidemiološkoj situaciji", istaknuo je Jeleč te apelirao na građane da redovito peru ruke, nose zaštitne maske i drže socijalnu distancu od dva metra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene