U ponedjeljak se nastavlja školska godina. Većina će učenika nastavu morati pratiti online. Mjere se razlikuju od županije do županije.


Koliko je situacija s koronavirusom u Hrvatskoj ozbiljna, vidi se i po tome što će djeca u svega četiri županije od ponedjeljka normalno ići u školu. Restrikcija nema u Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Vezani članci Koncert, ilustracija Najavljeni koncerti i eventi, okupit će cijepljene, testirane i preboljele. Božinović: "Želimo testirati nekoliko stvari" Cijepljenje, ilustracija Korisnici doma za starije primili cjepivo, ali ne i potvrdu o cijepljenju: ''Nismo dobili ni papirić, kartončić - baš ništa''

U Zagrebačkoj županiji i gradu Zagrebu djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole će ići u školu. U školske klupe vratit će se i učenici završnih razreda srednjih škola. Svi ostali morat će učiti online.

Isti takav model od ponedjeljka će biti na snazi u Bjelovarsko-bilogorskoj, Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

U Krapinsko-zagorskoj županiji u školu će ići svi osnovci kao i učenici završnih razreda srednje škole. Ostali srednjoškolci ići će prema B modelu dakle dio njih će u školu, dio online.

U Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji prva četiri razreda osnovne škole ići će u školu. Učenici od 5. do 8. razreda učit će na daljinu, baš kao i svi učenici srednjih škola.

Najstrože mjere, odnosno model prema kojemu u klupe neće ni osnovnoškolci ni srednjoškolci na snazi su u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Mjere različite od grada do grada

Najkompliciranije je u Ličko-senjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tamo se mjere razlikuju od grada do grada. I osnovci i srednjoškolci u nekim su gradovima tako online, u nekima idu u školu. Jedino što će se u Dubrovačko-neretvanskoj za razliku od Ličko-senjske svi učenici završnih razreda srednjih škola vratiti u školske klupe.

Na posljetku tu je još i Sisačko-moslavačka županija kojoj, osim epidemije i posljedice potresa kompliciraju sliku pa se, ovisno o mjestu, mjere razlikuju.

Valja još napomenuti da se u svim županijama mogu pojaviti iznimke zbog zaraze. O epidemiološkoj slici narednih dana ovisit će hoće li ove mjere biti na snazi samo idućeg tjedna, ili će se morati i produljiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr