Koronavirus u Njemačkoj
Koronavirus u Njemačkoj Foto: Afp

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn u petak je kazao da pandemija koronavirusa u Njemačkoj stagnira nakon što je nekoliko tjedana bila u padu te je dodao da se COVID-19 "jednostavno ne predaje".


Ne samo da su mutacije koronavirusa razlog za zabrinutost nego i broj zaraza na dnevnoj razini također stagnira, kazao je njemački ministar zdravstva Jens Spahn.

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Građani mlađi od 60 godina koji su primili AstraZenecu ponovljenu dozu dobit će od drugog proizvođača Njemačka uvela novi set mjera U borbi protiv trećeg vala Njemačka uvodi novi set mjera na nacionalnoj razini: Policijski sat i zatvaranje trgovina glavni su segmenti

Iako njemačka javnost zagovara popuštanje mjera i ponovno otvaranje nakon strogog lockdowna, važno je da s time nastavimo oprezno tako da ne ugrozimo ono što smo postigli, istaknuo je Spahn.

Broj novih zaraza na 100.000 stanovnika tijekom posljednjih sedam dana stoji na 56,8 na nacionalnoj razini, iako je nešto malo manja u odnosu na dan ranije (57,1 posto), objavio je nacionalni institut Robert Koch.

Nekoliko posljednjih dana nije bilo jasnijeg smanjivanja brojki.

Savezna vlada i 16 njemačkih saveznih pokrajina postavili su za cilj smanjenje incidencije zaraze na ispod 50. Ozbiljniji koraci na ublažavanju mjera trebali bi biti poduzeti kad taj broj padne ispod 35.