Andrew Cuomo, guverner savezne države New York
Andrew Cuomo, guverner savezne države New York Foto: Afp

Savezna država New York ima najmanji broj pacijenata hospitaliziranih zbog Covida-19 od prosinca prošle godine. Cijepljeno je pet milijuna ljudi, ali vlasti i dalje pozivaju na oprez.


Broj hospitaliziranih s Covidom-19 u saveznoj državi New York pao je na najmanju razinu u više od tri mjeseca, objavio je u subotu guverner Andrew Cuomo.

Vezani članci Moderna EU kupila 150 milijuna doza cjepiva jer djeluju protiv novih sojeva: Isporučit će se tijekom 2022. godine Koronavirus, ilustracija Danas opet manje od 100 novozaraženih, preminulo šest osoba: U jednoj županiji zbog svadbe raste broj novih slučajeva

Hospitalizirano je 4513 stanovnika New Yorka, najmanje od 5. prosinca, a na intenzivnoj njezi je 909 pacijenata u cijeloj saveznoj državi, najmanje od 6. prosinca. U New Yorku je od početka pandemije umrlo ukupno 39.870 ljudi.

Cuomo je pozvao građane da nastave poštivati mjere uvedene zbog pandemije kako bi se osigurao nastavak pada broja zaraženih.

„Njujorčani su se kroz ovu pandemiju borili svojim oprezom“, rekao je Cuomo, a prenosi agencija dpa. „Iako je cjepivo ovdje, moramo nastaviti biti razumni dok ne uspijemo cijepiti sve koji to žele. Svi trebaju nastaviti prati ruke, držati fizičku distancu i nositi maske“.

Najmanje jednu dozu cjepiva primilo je više od 5 milijuna stanovnika New Yorka, dodao je guverner.

„Ovo će proći i zajedno ćemo pobijediti zvijer covida, no još se toga mora učiniti prije no što stignemo do svjetla na kraju tunela“, poručio je Cuomo.