Operacija, ilustracija - 1
Operacija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Pacijentica s puknućem aneurizme hitno je u KB Dubrava prebačena iz Varaždina, a neurokirurg Tonko Marinović prilikom operacije morao je u jednom trenutku skinuti zaštitne naočale.


COVID pozitivna žena u četvrtak je u Varaždinu doživjela puknuće aneurizme u mozgu te je hitno prebačena prvo u tamošnju bolnicu te potom u KB Dubrava u Zagrebu.

Vezani članci Korona, ilustracija Povratak maski? Pripremaju se za novi pandemijski val, uskoro i koncept borbe protiv korone Analiza uzoraka na koronavirus, ilustracija Preminulo još šest osoba: Raste broj novozaraženih, sve više ljudi s koronom u bolnici

Neurokirurg Tonko Marinović iz bolnice u Dubravi kazao je kako je to bolest kod koje se ne može dugo čekati. "Drugo, bolest je takva da djeluje i na oksigenaciju, znači količinu kisika u samom mozgu, a COVID sam, znamo, dodatno otežava disanje, pa je trebalo osigurati bolesnicu da ima normalnu cirkulaciju u mozgu da je i kašalj koji može doći kod toga ne ugrozi", kazao je Marinović za HRT.

Zahvat je trajao pet sati, ali zbog korone bio je specifičan.

"Napravio sam više stotina takvih aneurizmi do sada u karijeri, ali ovo je bilo specifično i izazovno zbog uvjeta na koje još nismo naišli.

U samom trenutku operacije mora se maknuti dio zaštitne opreme, a to su naočale, da bi se moglo pristupiti na operacijski mikroskop i sve to adekvatno obraditi i vidjeti", kazao je neurokirurg Marinović.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju